Visie op vitaliteit

Dagelijks vrij bewegen is van essentieel belang voor uw paard. Pensionstal ZeggeZicht biedt daarom verschillende mogelijkheden voor weidegang. Bij reguliere weidegang heeft uw paard een eigen box en staat overdag op de wei. De tijden hiervoor verschillen in het zomer- en winterseizoen. In de zomer 24-uurs weidegang heeft uw paard ook een eigen box, maar mag uw paard in de zomer dag en nacht buiten blijven. Afhankelijk van uw keuze wordt een paard door ons buiten- en binnengezet. In het weekend dient u uw paard, binnen vaste tijden, altijd zelf buiten- en binnen te zetten. Daarnaast is er de mogelijkheid voor de Bewegingsweide; uw paard staat dan 24 uur per dag buiten in een gemengde kudde op een weide van 5 hectare met schuilgelegenheid.

 

KEUZE 1: Reguliere weidegang

De paarden staan in een groep van ongeveer 6 paarden in een ruime wei. Ruinen en merries staan in aparte groepen. De paarden worden zowel in de zomer- als wintermaanden op de daartoe vastgelegde tijden door ons buitengezet en binnengehaald.

 

KEUZE 2: Zomer 24-uurs weidegang

Alle paarden staan in een gemengde kudde van ongeveer 12 paarden in een grote wei, indien gewenst dag en nacht. Als u wilt dat uw paard ’s nachts binnen staat, dient u dit zelf te doen. Paarden die ’s morgens binnen staan worden door ons weer buitengezet.

 

KEUZE 3: Bewegingsweide

De paarden staan in een groep van 30 à 35 paarden in een gemengde kudde op een grote weide. Op de Bewegingsweide staan de paarden onder natuurlijke leefomstandigheden dag en nacht buiten. Deze paarden hebben geen individuele box.

Natuurlijk kuddegedrag van paardenInzetje 1QuoteInzetje 2Paarden krijgen alle ruimte
ZeggeZicht Puur paardenplezier!